Sivut

16/04/2013

Rannalta rannalle

Liukkaasti toimiva nettiyhteys suorastaan houkuttelee istuskelemaan koneella, eikä palanut nassukaan anna oikein mahdollisuutta mennä kärtsäämään itseään rannalle. 

Viimeinen ilta Palolemissa sujui rauhallisesti. Päätimme vähän panostaa ja käydä syömässä ihan ehtaa pizzaa. Rannalta meinaa löytyy jos jonkinlaista syöttölää, mutta myös italialaisten omistuksessa oleva pizzeria. Paikan juusto ja ja salamit ilmeisesti kuljetetaan Italiasta saakka, joten hintataso oli normaaliin verrattuna korkeampi. 

Ennen illallista olimme menossa heittelemään kahdestaan frisbeetä, kun saimme kutsun mennä pelaamaan jalkapalloa rannalla paikallisten poikien kanssa. Otimme kutsun vastaan ja mikäs sen hienompaa, kun auringon laskiessa pelailla. Itsehän olen melkoinen futari kun sille päälle satun ;) Jonkun armottoman onnenpotkun seurauksena onnistuin veljen syötöstä iskemään maalin VASEMMALLA jalalla oikeaan ylänurkkaan (eli keppeihin). En muista koskaan olleeni ylpeämpi :D Kyllä ne pojat ihmetteli pitkään meidän suomalaisia pallonkäsittelytaitoja. Ainakin veli onnistui luomaan ihan mukavia tilanteita ja mä räpiköin siinä vieressä koristeena.

Aamulla pakkasimme haikeana kamamme, huonoista yöunista huolimatta. Välillä tuntuu vaikealta lähteä, varsinkin kun mitään pakottavaa syytä ei ole. Haluamme kuitenkin nähdä enemmän, joten lähdimme jo ennen kahdeksaa liikkeelle. Meillä oli hyvä tuuri ja nappasimme melkein heti Canaconaan vievän bussin. Liikahintaa yritettiin piljeteistä pyytää, mutta totesin ettei viimeksikään pyydetty 8 rupiaa enempää, joten pääsimme halvemmalla.

Canaconasta Agondaan lähtee busseja kohtuu usein, mutta onni potkaisi jälleen ja pääsimme vaihtamaan heti bussia asemalla. Intialaiseen tapaan se pakattiin aivan täyteen ihmisiä ja mekin jouduimme seisomaan ja toivomaan ettei matka kestäisi turhan pitkään. Hajujen kakofonia on melko mieletön, kun pieni ilmastoimaton bussi sisältää aivan liian monta ihmistä. Matka maksoi onneksi vain 15 rupiaa eikä kestänyt kuin noin 20 minuuttia. Onneksemme meidän pysäkkimme oli seuraava siitä, kun mummeli kalakorinsa kanssa punki bussiin...

Varsinaista bussiasemaa Agondassa ei ole, vaan bussi jää tienvarteen josta sitten itse sillan yli käppäilemällä pääsee tietä pitkin rannalle. Itse beach hutit ja muut majoitukset ovat oikeastaan toisella puolella rantaa, joten kannattaa tulla ajoissa. Rinkka selässsä kulkeminen paahteisen auringon alla ei ole mitään herkkua. Löysimme edellistä paremman rantamökin omalla terasilla, lämpimällä suihkulla ja ilmaisella netillä melko pian. Hintaa oli hieman enemmän 800rp sen jälkeen kun saimme 200 tingittyä hinnasta pois. 

Varsinaista tekemistähän täällä ei ole, mutta käsittämättömän rauhallinen ranta (off season on hyvä aika matkustaa) ja rento tunnelma saa meidät varmasti pysähtymään tänne ainakin kahdeksi yöksi. Turisteja on niin vähän, että paikalliset pistävät jatkuvasti majoituksia kasaan, odottamaan seuraavaa turistikautta. Kaikki majat periaatteessa uusiutuvat vuoden välein, joten opaskirjoihin ei ole luottaminen niin täällä kuin Palolemissakaan. Täältäkin löytyy yöpymismahdollisuuksia erittäin simppeleistä todella hienoihin mökkeihin.

Mikäs tässä, omalla terassilla nautiskellen merinäkymistä. Eipä varmaan ole paljoakaan kerrottavaa seuraavaan kahteen päivään ;)

No comments:

Post a Comment