Sivut

22/03/2016

Hymyjen maa



Kun Siem Reapin ja Phnom Penhin pölyt saa karistettua jaloistaan saattaa käydä niinkuin meille, nimittäin hämmästyä kuinka ihania ja vilpittömiä ihmisiä Kambodza on täynnä. Siem Reapista teimme reissun aluksi rannikolle, Otres 1:lle, josta löysimme kauan kaivattua lomafiilistä. Mitään autenttista kokemusta sieltä ei toki saa muusta kuin rantaelämästä, mutta viiden päivän rantatuolissa makoilu tuli niin tarpeeseen opiskelukiireiden keskelle. Rannikolle kannattaa suunnata siis rentoutumismielessä ja Otres 1 oli rantavaihtoehdoista meille hyvä, sillä se oli mukavan rauhallinen, mutta ei toisaalta aivan kuollut. Hinnat yllättivät meidän jälleen paikanpäällä, sillä rupuisinkin bungalow kylmällä suihkulla maksoi 15€/yö. Järkyttävän torakkaepisodin jälkeen päädyimme rannan dormiin, joka oli hintansa ja sijaintinsa vuoksi aika lailla täydellinen.

Reissun todelliset kohokohdat alkoivat vasta rantaelämän jälkeen, kun mietimme, että mihin ihmeeseen kulutamme vielä viisi päivää ennen paluuta Phnom Penhin suuntaan. Kuulimme myös vähän nihkeitä mielipiteitä Kampotin kaupungista, jota olimme miettineet etukäteen. Päätimme kuitenkin lähteä katsomaan tämän joenvarsikaupungin ja se oli paras päätös reissussa! Kampot osoittautui todella tunnelmalliseksi pieneksi kaupungiksi. Oli ihan käsittämätöntä kuinka pienet lapset ohi kulkiessaan tervehtivät iloisesti suupielet takaraivolle venyneinä. Toki paikasta löytyi turismin tuomia ravintoloita ja pikkukauppoja, mutta kovin vähän verrattuna muihin Aasian kaupunkeihin. 

Suosittelen Kampotia ehdottomasti useammaksi päiväksi! Sieltä kannattaa vuokrata mopo, kierrellä ihanissa pikku kylissä lähistöllä, tehdä retki läheiselle Bokor- vuorelle ja luonnonsuojelualueelle. Myös Kepin rantakaupunki on päiväretken päässä Kampotissa, jossa voi käydä haistelemassa ja maistelemassa kalatorin antimia ;). Kampotin keskustasta löytyy mielestäni Aasian paras tori! Toisin kuin monet muut Aasian torit, jotka ovat pitkälti turistien valtaamat, täällä kaikki paikalliset tekevät päivän ostokset. Me jopa kävimme syömässä aamupalaa torikeittiöstä ja uskallan kyllä suositella.



Bokor- vuoren reissu on mukava, sillä vuoren huipulle päristellessä löytyy myös matkan varrelta kivoja kuvauspaikkoja. Ensimmäinen yllätys oli aivan valtava Buddha patsas, joka yhtäkkiä putkahti mutkan takaa pilvistä. Paikalla oli paljon paikallisia koululaisia, jotka tulivat vain patsaan takia paikalle. Meni vain hetki niin meille tultiin juttelemaan ja pakko kyllä hämmästellä kuinka uskomattoman hyvin pienetkin lapset puhuivat englantia! 

Matkalla myös pääsee ihastelemaan vanhaa katolista kirkkoa, josta on lähinnä rauniot jäljellä. Löysimme myös muita raunioita, kun kiertelimme asfalttitien loputtua huipulla. Yksi asia kyllä kadutti jo siellä ylhäällä, nimittäin rannalta lähtiessä kuvittelimme olevamme jo tarpeeksi karaistuneita auringolle. Koko päivän retki vuorelle ei todellakaan antanut yhtään armoa vaan paloimme veljen kanssa kumpikin aika ikävästi reissun aikana :D Mulla paloi reidet ja veljen kädet oli aika lobsterimateriaalia loppureissun..





Vaikka kertomukseni Siem Reapista ja Angkor Watista olikin negatiivinen niin kokemukset ja muistot Kampotista ja lähiympäristöstä jätti kaipuun Kambodzaan. Onneksi tämä osuus jäi viimeisenä sokerina pohjalle :). Eksyimme muutamaankin kertaan mopoillessamme ympäri seutuja, mutta kertaakaan ei ollut turvaton olo kun hymyilevät ihmiset opastivat aina oikeaan suuntaan eksyneet matkalaiset :D 

Loppuun vielä fiilistelyä Kampotin lähistön kylistä ja "maaseudulta".







No comments:

Post a Comment