Sivut

01/10/2015

Herkkumysli



Menin kerran tekemään sen virheen, että tein itse mysliä. M lähinnä ihmetteli sinä iltana mitä oikein näpräsin ja oli sitä mieltä, että kaupasta saa yhtä hyvää ja vähemmällä vaivalla. Aamulla lähdin töihin, kun sain 9 aikaan viestin, että pliis tee tästä lähtien aina itse mysliä :D Nyt sitten aina kerran parissa viikossa pidän kunnon myslisulkeiset ja valmistan kerralla kolmen litran vetoisen lasipurkin täyteen. Muutamat ystäväni kyselivät ohjetta ja tässä on omani:

Tästä tulee uunipellillinen!

5 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl cashew- pähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl chia- siemeniä

0,5 dl Kookosöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Aurinkokuivattuja taateleita
rusinoita

Laita uuni lämpenemään 150 asteiseksi. Murskaa pähkinöitä veitsellä vähän pienemmiksi palasiksi (ei liian pieniksi). Sekoita hiutaleet, pähkinämurska ja siemenet. Jos kookosrasva on kiinteää, sulata hieman kattilassa ja sekoita juoksevan hunajan kanssa. Kaada muiden ainesten joukkoon. Levitä mysli tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa aluksi noin 10 minuuttia, kunnes sekoitus saa väriä. Väriä kannattaa tarkkailla, sillä mysli palaa herkästi. Sekoita mysliä ja anna olla uunissa vielä toiset 10 minuuttia.

Anna myslin jäähtyä kokonaan jonka jälkeen lisää haluamasi kuivahedelmät. Toimii ilman hedelmiä ja toimii myös vaikka vain rusinoiden kanssa. Luksusta ja väriä mysliin saa laittamalla erilaisia kuivattuja marjoja. Itse tykkään taateleiden tuomasta kinuskisesta mausta.

Herkuttele kuinka parhaaksi näet!

6 comments:

  1. Voi kuinka ihana resepti! Mulla on ollut aikomuksena tehdä itse mysliä, mutta vielä en oo ehtinyt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti kannattaa, pieleen ei voi mennä kuin polttamalla karrelle. Kerran poltin ja harmitti vietävästi! Vaatii tosiaan hetken aikaa näpertelyä, joten helpointa tehdä kerralla iso satsi. Ärsyttävää vaan, että M tuntuu mutustavan noita itse tehtyjä kaksinkertaisen määrän niihin kaupan mysleihin verrattuna, eli kuluu nopeasti ;) Mutta mikään ei voita sitä huumaavaa kookoksen tuoksua paistovaiheessa!

      Delete
  2. Voi miten ihanalta herkulta kuulostaa <3 En olekkaan koskaan valmistanut mysliä itse! Tää ois kokeilun arvoista, ehdottomasti <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kerrothan sitten blogissa kun teet! :) tosiaan kaikkia aineksia voi muuttaa sen mukaan mitä kaapista löytyy niin ei jää ongelmaksi se, ettei satu olemaan juuri sitä mitä tuossa listassa on. Herkkua se on, kuulemma rakkausmysliä :D

      Delete
  3. Anonymous10/02/2015

    chiasiemeniä ei saa käyttää noin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, olisi mukava kuulla perustelut :) chiasiemeniä yleisesti suositellaan liotettavaksi ennen käyttöä. Itse syön myslini maidon kanssa ja ehtivät siinä turvota. Puoli desiä isossa satsissa on kuitenkin todella vähän ja halutessaan ne voi korvata vaikka muilla siemenillä jos häiritsee!

      Delete