11/07/2017

Häämatka Sri Lankassa!

Palataanpa ajassa taaksepäin reilu puoli vuotta, nimittäin häämatkalle Sri Lankaan :)! Onneksi muistot eivät koskaan vanhene ja pienimpien yksityiskohtien ehkä hieman hämärtyessä, saa matkasta  kokonaisuudessaan erilaisen näkökulman. Häämatka oli M:n ensimmäinen kerta Aasiassa ja vaikka toki sain itsekin kokea kaikenlaista uutta, oli hänen reaktionsa välillä aivan hulvattomia! Pääpirteissään matkamme noudatteli aikalailla suunnitelmaa, jonka tein aiemmin. Ainoa mikä jäi kokematta, oli pidemmät kävelyreissut, sillä M tietysti murjoi nilkkansa kaksi viikkoa ennen reissua jalkapallopelissä. Nilkka turpoilikin ikävästi aina kuumimpina aikoina, mutta onneksi mitään pahempaa ei sattunut.

Vaikka junamatka onkin Kandysta Ellaan onkin erittäin suosittu Sri Lankassa, emme kokeneet sitä erityisenä turistirysänä. Muita matkalaisia oli maltillisesti liikkeellä ja maisemat henkeäsalpaavat! Naurattaa edelleen se, että ostimme junaliput etukäteen, jotta varmasti pääsemme parhaille paikoille (ostimme ykkösluokan lipun) ja paikan päällä huomasimme, että liput oli ostettu väärälle päivälle! Tietysti vaunu oli loppuunmyyty ja ostimme viisi minuuttia ennen junan lähtöä (siis odotettua lähtöä, juna oli lopulta tunnin myöhässä paikalliseen tapaan) liput kolmanteen luokkaan peläten pahinta, eli seisomavaunua mihin Intiassa totuin. Nämä vajaan parin euron liput olivat kuitenkin paras päätös ikinä! Ykkösluokkalaiset istuvat kylmässä vaunussa lasitettujen ikkunoiden takana, kun meillä oli lähes tyhjä vaunu jossa saimme nauttia tuulenvireestä sekä avonaisista ikkunoista, että oviaukoista. Ihan paras kokemus ikinä :).

Ylipäätään Sri Lankassa kannattaa matkustaa julkisilla. Se oli yllättävän helppoa ja ihan älyttömän halpaa! Sen minkä säästimme matkustelussa ympäriinsä, "tuhlasimme" parempiin majoituksiin ja tietysti mahdollisuuteen nähdä paljon enemmän. Busseissa kannattaa varautua paikalliseen musiikkiin, jota huudatetaan nupit kaakossa. Niin tunnelmallista! M oli niin innoissaan siitäkin, että kuuden tunnin bussimatkan alusta Ellasta Mirissaan kaikki paikat olivat täynnä ja saimme istua bussin avoimesta oviaukossa kulkupelin paahtaessa upeissa vuoristomaisemissa! Siinä vaiheessa, kun metsikkö peitti upeat näkymät, saimmekin jo istumapaikat bussin tyhjentyessä hiljalleen rannikkoa kohti mentäessä.

Kävimme valasretkellä Mirissassa ja se oli valaiden osalta hienoinen pettymys (näimme yhden yksilön tooooodella kaukana), mutta koko reissun pelasti iso parvi leikkisiä delfiinejä! Delfiinit olivat kanssamme melkein tunnin ja innostuivat aina aika ajoin ajamaan kilpaa laivan edessä ja tekemään temppuja. Välillä ne kävivät levähtämässä laivan sivulla, mutta palasivat useaan kertaan leikkimään. Minulla ei ollut mitään hienoa kameraa mukana, mutta koska merivesi oli täällä todella kirkasta, sain todella kivoja kuvia näistä leikkisistä kavereista. Voin siis suositella valasretkiä, vaikka se onkin sattumankauppaa osuuko valas kohdalle ja jos osuu, niin kuinka lähelle. En voi tarpeeksi korostaa sitä, että kannattaa ottaa tietoa retkiä järjestävistä yrityksistä ja heidän toiminnastaan. Jos järjestäjät lupaavat, että pääsevät valaiden vierelle, jätä väliin.

Vielä matkan lopussa nautimme hetken levosta rannalla ja myös M sai kokea mitä on uida oikeasti lämpimässä meressä :D. Sain ehkä hänetkin ymmärtämään, miksi en niin hirveästi enää tykkää polskia kylmissä järvissä. Olen ehkä hieman pilalle hemmoteltu. Kävimme muuten myös kilpikonnafarmilla ja se oli kokemuksena ehkä enemmän tasoa perus turistikusetus. Emme saaneet paikasta hirveän hyvää kuvaa ja vähän jäi harmittamaan, että menimme. Kilpikonnat olivat toki todella suloisia, mutta paikka itsessään jätti kylmäksi. Tuntui, että kilpikonnilla oli hädintuskin tilaa liikkua missään altaissa ja kaikki tehtiin vain rahat pois- mielessä. Olisi pitänyt tehdä paremmin taustatutkintaa kyseisestä paikasta, mutta luotimme hotellin työntekijään ja näin kävi. Uskon, että niitä oikeasti kilpikonnien ehdoilla toimivia kilpikonnafarmejakin löytyy :)

Häämatka oli todella onnistunut ja saimme nähdä ja kokea paljon uusia ja ihania asioita. Suosittelen Sri Lankaa häämatkakohteena sen monipuolisuuden takia. Sinne pääsee edullisesti ja budjetin mukaan voi toteuttaa joko edullisemman häämatkan tai sitten sen luxusreissun all-inclusive tyyliin.Jos palataan nykyhetkeen, niin muutin pois Varsovasta reilu kuukausi sitten M:n luokse Zagrebiin, Kroatiaan. Sain täältä työpaikan ja katsellaan eloa ja oloa täältä käsin kunnes jotain muuta tulee tilalle. Haaveilemme vielä siitä, että pääsisimme takaisin Puolaan jonne voisimme oikeasti kuvitella asettuvamme. Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeintä, että olemme jälleen yhdessä ja ei tämä Kroatia niin huono paikka ole. Olen kuitenkin sitä mieltä, että täällä voisi olla edes hieman viileämpää, sillä päivittäin +35 astetta ja enemmäkin on vähän too much. Reissut jatkuu ja seuraavaksi pitäisikin kertoa reissusta Sloveniaan viime viikonloppuna, jolloin oli meidän ensimmäinen hääpäivä <3. Eli siitä siis seuraavaksi :).


No comments:

Post a Comment