16/07/2017

Zagrebin vanhan kaupungin tunnelmaaZagreb on loistava kaupunki, jos aikaa ei ole paljon, mutta haluaa päästä "lomafiilikseen". Ydinkeskusta on melko kompakti ja käveltävissä läpi jopa päivässä, parissa taas ehtii nähdä jo vähän muutakin. Jos jalat ovat erityisen väsyneet, ratikat kulkevat kätevästi koko keskusta-alueen läpi. Zagreb on myös tunnettu sen suuresta määrästä erilaisia museoita. Me emme ole M:n kanssa niinkään museoihmisiä, mutta kävimme eräs ilta Museum of Broken Relationshipsissa. Erilaisuudessaan museo oli oikeasti käymisen arvoinen paikka, joka aiheutti niin huvitusta kuin ahdistustakin. Museo myös sijaitsee aivan vanhan kaupungin sydämessä.

Nälkäisiä varten löytyy aivan vanhaa kaupunkia kiertävä Tkalčićeva- katu, jolta löytyy vierivieressä erilaisia ruokapaikkoja ja kuppiloita. Vaihtoehtoja löytyy vähän hienommasta suupalasta aina perus pizzerioihin. Hintataso on toki kadun keskeisyyden (ja suosion) vuoksi hieman korkeampi mitä muualta ehkä löytää. Varaudu myös suureen määrään muita nälkäisiä turisteja. Itse vanhaan kaupunkiin pääsee Funicula- vaunulla, kävelemällä portaita tai sitten kiertämällä hieman kauempaa. Kukkulan laelta on kyllä hienot maisemat kaupunkiin!Vanhassa kaupungissa on näin kesäisin paljon katumuusikkoja, jotka esiintyvät iltaisin ravintoloiden lähistöllä. Pysähdyn tuon tuosta nauttimaan muusikista ja aina kun vaan kukkaroon on muutama kuna jäänyt, niin muistan palkita esiintyjät. Täällä asuessa huomaa kyllä istuskelevansa hieman useammin lasillinen äärellä nautimassa rennosta illasta mitä Suomessa tuli tehtyä. Valinnanvaraa kuppiloissa nimittäin on ja kaikki on niin lähellä. Säätkin suosivat ja nimenomaan iltaisin sitä pystyy oikeasti nauttimaan tästä lämmöstä. Keskipäivän 35 asteen paahde nimittäin ajaa herkästi istuskelemaan ilmastoituihin sisätiloihin.. Iltaisin lämpötila on täydellinen <3Omat hyväksihavaitut ruoka- ja juomapaikat vanhassa kaupungissa (tai ihan lähistöllä):

Sijaitsee Tkalčićevalla ja tarjoaa herkullisia lounaita ja myös aamupaloja! Olemme käyneet täällä burgereilla ja aamupalalla, kaikilla kerroilla ollut nappivalinta
Siis aivan paras burgeripaikka! Ehdottomat suositukset ja Frankopaska- kadulla sijaitseva paikka on hieman pienempi ja tunnelmallisempi. Oma lempihampurilaiseni on Italian ja M taas arvotti Smokehousen lempparikseen. Luomuviinit ovat plussaa (tosin hinnakkaampia, 22 kunaa 1dl).

Jos haluaa päästä maistelemaan mahdollisimman paljon erilaisia ja eri alueilla tuotettuja kroatialaisia viinejä, niin suunta tänne! Palvelu oli ihan loistavaa ja viinien kanssa saa toki naposteltavaakin. Me kävimme täällä hyvän aterian päätteeksi ja ahmimme vain silmillämme herkullisia juustolautasia :D
No comments:

Post a Comment